Количка

Какво са диамантени гоблени?

Обичате ли да създавате нещо прекрасно със собствените си ръце? Интересувате ли се от чисто ново забавление, на което цялото семейство да се наслаждава? Имате ли нужда от дейност, която ще ви позволи да забравите за забързаната си работна седмица и да освободите натрупаното напрежение?

Независимо дали сте на 7 или 77, нито дали сте художник или бродираш, или просто търсите ново забавление, препоръчваме ви да опитате диамантените гоблени.

Какво е диамантен гоблен и как се различава от обикновения?

Това е сравнително нов стил на изкуството, който използва малки, блестящи мъниста (акрилни кристали), за да създаде великолепни картини върху платно. Рисуването по номера, сглобяването на мозайка и шиенето на гоблен попадат в тази категория като метод на изпълнение.

Картините са наричани „диамантени“ и „гоблени“ заради използването на мъниста или т.нар. „диамантчета“ при изработката им и наподобяването на гоблен в завършен вид.

Този вид гоблени често се наричат ​​“елмазени гоблени“ (от руски език, където диамантът се нарича елмаз).

Използването на техниката на нареждане на мъниста е достатъчно проста, за да се научат от хора от всички възрасти. Диамантените гоблени могат да бъдат направени с нищо повече от желанието да се сътворяват зашеметяващи произведения на изкуството.

Какво е включено в един диамантен гоблен?

Всяка марка или производител на диамантен гоблен ще включва:

  • отпечатан дизайн върху винилово платно;
  • Цветни мъниста (диаманти) в малки номерирани пакетчета, групирани по цвят;
  • Табла, писалка или пинсети и фиксатор/восък (по избор).

Именно формата на мънистата (акрилни кристали) отличава комплектите един от друг. Що се отнася до комплектите диамантени гоблени, руският производител Риолис предпочита квадратните мъниста, а българският производител Милена Стил предпочита кръглите камъчета.

Ръководство стъпка по стъпка за изработка на диамантени гоблени.

Комплект диамантени гоблени е всичко, от което се нуждаете, за да започнете.

  • Уверете се, че имате равна зона за работа (като маса или плот) и подходящо осветление. Отворете опаковката и прочетете инструкциите.
  • Отстранете внимателно част от защитното покритие на виниловото платно. В допълнение към цветната схема върху платното, в края на платното има диаграма със символи и цветове. Платното е покрито с тънък слой лепило, след което е защитено с хартия или прозрачно фолио.
  • Важно е да имате предвид, че когато работите, трябва да премахнете само малка част от защитния слой, достатъчно, за да можете да вършите работата си. Фолирайте платното отново, ако спрете да подреждате. В резултат на това прахът и влошаването на лепилото ще бъдат сведени до минимум.
  • Погрижете се за камъчетата. Ваничката, която идва с комплекта, е най-добрият инструмент за работа. Веднага след като изсипете мънистата в него, те се разпръскват равномерно, което ви позволява да ги вземете с писалката или пинсетите за секунди.
  • Фиксаторът и писалката са готови за работа. Ще трябва да премахнете защитното фолио, преди да можете да го използвате. Сега може да започне изграждането на диамантен гоблен.
  • Решете къде на платното искате да започнете да отлепяте защитното покритие и продължете навън оттам. Вземете мънистата едно по едно, потопете металния връх на химикала във фиксатора и ги поставете върху платното.
  • Няма да почувствате, че сте завършили картината, след като приключите с изработването на диамантения гоблен. Рамкирайте гоблена и го поставете на видно място в дома си, за да оцените напълно готовия продукт.

От къде да закупите диамантени гоблени?

Въпреки че диамантените гоблени са лесно достъпни в повечето хоби магазини, комплектите на Милена Стил дават най-доброто качество за вашите пари. Може да откриете голямо разнообразие от модели, размери и цени в нашите физически и онлайн магазини.

Нашите комплекти диамантени гоблени са с най-високо качество и могат да се използват от всеки, независимо от неговото ниво на опит.

Как да различите добър диамантен гоблен от лош?

Можете да познаете висококачествения гоблен по името на производителя и логото, което е отпечатано върху основата на гоблена. Това означава, че ако емблемата на производителя е поставена и не е отпечатана, това в 99% от случаите показва, че диамантеният гоблен е с ниско качество.

Качествените диамантени гоблени имат вълнообразно изрязани краища на основата (плат) с малка пунктирана линия.

Инструкция

Към висококачествените диамантени гоблени винаги има инструкции. Това е често срещан пропуск при продукти с по-ниско качество.

Мъниста

При гоблените от висок клас „диамантите“ са с изключително качество. Комплектите мъниста се проверяват стриктно от производителите, за да се гарантира, че мънистата са с точния размер, форма и брой фасети. В допълнение, висококачествените комплекти включват повече мъниста и по-голямо разнообразие от цветове за „диамантите“.

Основа

Мънистата са внимателно подбрани от водещи производители, които се грижат за качеството на своите продукти. Също така е важно да се отбележи, че те не използват хартия за покриване на платното, а по-скоро висококачествено прозрачно фолио, за да сте сигурни, че печатът е ясен и видим.

Цени

Това е един от най-добрите начини да разберете дали комплектът е с най-високо качество. Поради това, ако даден комплект се предлага на разумна цена, е разумна идея да обмислите покупката му. По-ниската цена обикновено означава по-ниско качество, както добре знаете.

Марка

Тъй като марката е най-добрата гаранция за качество, ние се връщаме към нея отново и отново. Винаги разчитайте на производители, които познавате и на които можете да разчитате за качеството на техните продукти.

Ако търсите висококачествени гоблени, ръкоделия и консумативи за изработката им, ще искате да пазарувате от специализирани търговци на дребно. По този начин няма да се притеснявате, че ще намерите диамантен гоблен с по-ниско качество.

Бродирането и рисуването с „диаманти“ може да е точно това, което сте търсили. Изберете своя модел и размер диамантен гоблен от нашата продуктова наличност.
В ДиамантениГоблени.БГ ще намерите голямо разнообразие от диамантени гоблени, които са едновременно ефектни и евтини. Всичко, от което се нуждаете, за да започнете да правите свои собствени диамантени шедьоври, е включено в комплектите.